Kategorier
Projekt: Nyt hus

Uge 1: Et nyt eventyr – Et nyt hjem

Vi er så småt ved at planlægge vores næste eventyr – vores nye hjem.

Vi bor i en fantastisk lejlighed, hvor vi har god plads og er tæt på byen. Vi købte lejligheden for fem år siden, da den var nybygget og har virkelig nydt godt af, at bo et sted, der var helt nyt. Den største fordel: Minimale vedligeholdelsesudgifter!

Dog er vi begyndt at savne en have og lidt mere plads omkring os, uden hverken underboer eller overboer. Så vi er så småt gået i gang med at kigge på, hvad der findes af muligheder. Én af de første ting vi gjorde var at snakke med banken. Vi holdt et møde, hvor vi fandt ud af, hvad vi umiddelbart ville kunne få lov til at købe for.

Vi startede med at kigge på et par fine huse, men fandt hurtigt ud af, at der var for mange ting, vi gerne ville ændre ved dem. Og det ville hurtigt løbe op i mange penge udover penge til selve købet af huset.

Vi har i mange år snakket om, at vi gerne ville designe et hus selv, men havde ikke regnet med at vi ville have mulighed for det før om lang tid. Men efter snakken med banken og et hurtigt kig på Huscompagniets hjemmeside kunne vi se, at nybyg faktisk ikke er så umuligt. Især med de mange byggefirmaer der findes hvoraf rigtig mange af dem tilbyder typehuse, som kan fås fra omkring 1.500.000 kr.

Så vi begyndte at kigge på tomme grunde og fandt hurtigt en grund, som vi begge havde kigget på hver for sig og som vi sammen blev enige om at tage ud og kigge på. Vores første indtryk af grunden: “JA, her kunne vi nemt se os selv bo”. Den største udfordring ved grunden er dog prisen. Den ligger rigtig godt og tæt på byen, men eftersom det er en sjældenhed med grunde tæt på byen, så er den også ret dyr. Så det vi nu må finde ud af:

“Kan vi låne et beløb som både vil give os mulighed for at købe grunden og til at bygge et hus, som passer til grunden uden at gå for meget på kompromis for at spare på pengene?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *